Akassen var mit sikkerhedsnet

0 Comments

For ikke så længe siden var firmaet, hvor jeg havde fået arbejde nødt til at fyre de fleste medarbejdere. Jeg stod til min store overraskelse uden stabil økonomi.

Det føltes ret svært. Jeg har ikke stået uden stabil indtægt. Gudskelov har jeg fra jeg blev færdig med at studere været medlem af akasse. Det blev min løsning, da jeg til min overraskelse blev arbejdsløs.

Jeg har nogen gange formodet, at det var formålsløst at være med i en arbejdsløsheds-kasse. Jeg har jo ikke været
arbejdsløs i fortiden, men glædeligvis var jeg klog nok til at fortsætte som indmeldt.

Da jeg lige pludselig stod ledig blev det uden diskussion en stor sikkerhed.

Arbejdsløsheds-kassen var behjælpelige med at sætte mig ind i det med penge og de mange regler, ligesom de hjalp med at være opmærksom på eventuelle arbejdsmuligheder, skriblemotiverede ansøgninger og CV’er. Det var faktisk rimeligt nemt.

Der er ikke meget arbejde i min branche. Af den årsag var jeg afklaret med, at jeg skulle være arbejdssøgende i en længere periode. Pengemæssigt ville det blive hårdt, men det kunne godt gå. Jeg var berettiget til dagpenge som meldt ind i en arbejdsløshedskasse. På den måde var jeg forsikret økonomisk. Dagpenge er ikke lige så meget en høj løn, men jeg kan beholde min bil, og jeg kan brødføde min familie. Det er det betydeligste for mig, og det er jeg vildt glad over.

Der er jo en del a kasser, og det vigtigste for mig er, at min a-kasse er med viden inden for mit fagområde. A-kassen skal endvidere være troværdige. Heldigvis følte jeg mig tryg.

Jeg fik tilbudt et par aftalte besøg hos min a-kasse, og der var derudover chance for at melde sig til til diverse hold, som gjorde mig en del klogere på fx akasseregler.

For nogle måneder siden fik jeg en mail fra Min A-kasse, som fortalte, at a-kassen havde et muligt beskæftigelse til mig. Jeg var begejstret.

Dagen efter var jeg til samtale på mit kommende arbejde. Jobsamtalen forløb positivt, og senere samme dag kontaktede de mig om, at de gerne ville ansætte mig.

Jeg nåede at være arbejdsledig i to måneder, og det er befriende, at jeg i dag har en fast indtægt. Jeg er taknemmelig for min nye chef.
Det er frygteligt at være ledig, og det er af stor betydning at få den mest kompetente hjælp.

Jeg følte mig aldrig på bar bund af min arbejdsløshedskasse.
At have krav på dagpenge som en del af en arbejdsløsheds-kasse var uden tvivl min sikkerhed finansielt. Derfor var jeg tilsikret økonomisk, og jeg blev ikke nødt til at afskaffe de ting, der har stor betydning for mig.