Få Mesh WI-FI hos Elgiganten fra 499 kr.

0 Comments
Elgiganten

Mesh Wi-fi er den optimale løsning til trådløst internet i hjemmet. Mesh Wi-Fi sikrer dig den bedste dækning over et stort område, så alle kan benytte internetforbindelsen i hver en krog af boligen. Endda når du er udendørs, får du perfekt signal, også i en stor radius omkring huset. Er Mesh Wi-Fi ikke frygtelig dyrt? Ikke ‘frygtelig’, men jo, det kræver en vis investering. Og dog, på Elgigantens hjemmeside, kan Mesh fås fra 499 kr. Derfra løbe priserne så deropad, til 5.499 kr. for den dyreste løsning. Ind imellem kan du få en rigtig god Mesh Wi-Fi for knap en tusindlap.

Mesh Wi-fi er derfor glimrende til landejendomme, til sommerhuse, eller til store huse, for eksempel i flere etager, og til huse med store haver – hvor du får fin dækning også i havens fjerneste krog. Også til mindre huse i flere etager eller med specielle plantegninger er Mesh Wi-Fi den absolut bedste løsning.

Mesh Wi-Fi er seneste skud på stammen af routere til internetopkobling. Systemet er virkelig smart, og det vil formodentlig i vidt omfang komme til at erstatte hidtil kendte routere. I hvert fald i relativt store bygninger, hvor mange personer bruger internettet samtidig fra forskellige positioner i bygningen.

Flere routere fordelt i boligen

Systemet er enkelt, hvilket jo er normalt for smarte løsninger. I al sin enkelhed går Mesh Wi-Fi ud på, at du rundt omkring i din bolig har adskillige routere stående. Disse routere ‘snakker’ med hinanden, og de har især forbindelse til ‘hoved’-routeren, der fungerer som port til dit modem.

Når du bevæger dig omkring i dit hjem, finder din enhed den router, der lige nu og her har det bedste signal. Den router, der virker som port til dit modem, fordeler signalet ligeligt til samtlige satellitter rundt omkring i boligen. Uanset om du benytter mobiltelefon, tablet eller PC vil din enhed kobles på den satellit-router, der i øjeblikket giver dig den bedste forbindelse. Derfor får du hele tiden optimalt signal.

Nemt hele vejen igennem

Men er det ikke dødbesværligt at installere? Er det ikke fjollet at have alle disse routere stående alle vegne i huset? Skal man ikke skifte brugernavn og password hver gang, man bevæger sig fra det ene rum til det andet? Svarene er: Nej, nej, og atter nej. Mesh Wi-Fi er hurtigt og nemt at installere. Satellit-routerne er små, og desuden er de generelt designet, så du ikke behøver gemme dem væk i reolerne. Og brugernavn og password er det samme til hele systemet. Du skal ikke foretage dig noget manuelt efter installation.

Har du en hurtig bredbåndsforbindelse, og vil du gerne have maksimalt udbytte af forbindelsen over hele boligen? Mesh Wi-Fi er den bedste løsning. I hvert fald hvis I er flere i husstanden, og jeres bolig er forholdsvis stor. I vil nemlig da sandsynligvis allerede have en Wi-Fi extender. Mesh er bedre.

Extender eller Mesh?

Den grundlæggende forskel på extenderen og Mesh er, at din Wi-Fi extender blot udvider signalet fra den router, du nu engang har, mens Mesh i stedet etablerer kommunikation mellem en række routere placeret strategisk i boligen, hvor hver enkelt router samtidig er i kontakt med ‘hoved’-routeren. Dette gør en forskel, fordi der etableres et netværk af routere i boligen, så du ikke skal i direkte kontakt med hoved-routeren, fra din enhed. Din smartphone skal ikke finde vej til hoved-routeren ude i entréen. Der står i stedet en satellit-router ved siden af dig på badeværelset. Og satellitten klarer jobbet. Du behøver ikke vente til Black Friday, eller Cyber Monday for lave en god handel.